Du er her:

Nepals nye handicaplov vækker begejstring i handicapbevægelsen

28. august 2017

DHs partner i Nepal, handicap-paraplyorganisation NFDN, har arbejdet hårdt for at påvirke Nepals parlament til at vedtage en lov, der sikrer bedre rettigheder for personer med handicap.

I 2015 fik Nepal en ny forfatning, hvor rettigheder for personer med handicap første gang nævnes, og nu har parlamentet vedtaget en handicaplov. Det er en stor sejr for NFDN og handicapbevægelsen i Nepal, der håber at loven ikke blot vil betyde bedre vilkår for personer med handicap, men også en ændret holdning blandt befolkningen. Loven ligestiller personer med handicap med alle andre, så alle Nepals borgere nu har samme grundlovssikrede rettigheder.

“Det her er resultatet af et langt sejt træk og en utrolig flot indsats af vores søsterorganisation i Nepal. De har virkelig måtte kæmpe for at nå hertil. Med den nye lovgivning går man fra at se personer med handicap som en gruppe, der skal have almisser, til en minoritet af medborgere, som har de samme rettigheder som alle andre,” udtaler Thorkild Olesen til Verdens Bedste Nyheder.

Selvom loven nu er godkendt, ligger der stadig et stort arbejde med at få den implementeret.

Læs hele artiklen om Nepals nye handicaplov på VerdensBedsteNyheder.dk. Læs mere om NFDN og samarbejdet med DH her.

Fotobeskrivelse: Handicap-paraplyorganisation NFDNs formand Shudarson Subedi (tv) og leder Manish Prasai (th). Fotograf: Steven Achiam