Du er her:

Ny alliance vil forbedre forholdene for mennesker med psykiske lidelser

14. juni 2016

Patientforeninger og fagfolk går sammen for at sikre en stærk alliance på det psykiatriske felt. Alliancen vil arbejde for et større fokus på psykiske lidelser.

Et nyt samarbejde skal sikre et øget fokus på psykiatrien. Godt 30 patientforeninger og forskellige organisationer for psykiatriske fagfolk går sammen i Psykiatrialliancen, der har til formål at forbedre forholdene for personer med psykiske lidelser.

Psykiatrialliancen vil bl.a. arbejde for en øget økonomi til området, afstigmatisering af psykiske lidelser, bedre arbejdsforhold for de ansatte i psykiatrien og en reduktion af overdødeligheden blandt mennesker med psykiske lidelser. Alt det skal ske gennem øget fokus på psykiatrien og en stærk politisk indflydelse til patienter, pårørende og fagfolk.

Blandt de deltagende patientforeninger er OCD-foreningen, Landsforeningen SIND og ADHD-foreningen, mens fagorganisationerne for blandt andre psykiatere, socialpædagoger og sygeplejersker også er med i Psykiatrialliancen.

Samarbejdet vækker glæde

Dansk Psykiatrisk Selskab, Psykiatrifonden og Landsforeningen Sind er blandt de organisationer, der har startet alliancen. Og hos Dansk Psykiatrisk Selskab er man glad for, at samarbejdet nu er en realitet.

Psykiske lidelser er alvorlige. Både for den enkelte men også for samfundet. Og vi kan lige så godt sige det, som det her. Alliancen skal være med til at sikre, at psykiatrien får den nødvendige del af kagen,” siger formand for Dansk Psykiatrisk Selskab, Torsten Bjørn Jacobsen, til Altinget.

De enkelte organisationer vil stadig udtale sig på egne vegne. Og der er ikke lagt op til, at alliancen vil få en fælles talsperson. Men vi kommer til at lave fælles politikpapirer, som vi så håber alliancens medlemmer vil skele til, når de udtaler sig”, fortsætter formanden til Altinget.

Også hos Landsforeningen Sind glæder man sig. Her har det nemlig længe været et ønske, at få skabt en alliance på psykiatriområdet, der kan samarbejde på de punkter, hvor der er fælles front.

Bedre sent end aldrig. Når man er så mange organisationer, der laver en alliance, kan man selvfølgelig ikke være enige om alt. Derfor vil vi fokusere på områder, hvor vi kan blive enige, frem for der, hvor man ikke kan”, siger Knud Kristensen, der er formand for Landsforeningen Sind, til Altinget.

Hvis du vil vide mere om Psykiatrialliancen, dens medlemmer og fokusområder, kan du klikke her

jh@handicap.dk