Du er her:

Ny analyse: Unge med handicap mangler ungdomsuddannelse

4. april 2019

Mange unge med handicap gennemfører aldrig en ungdomsuddannelse som gymnasium eller erhvervsskole.

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH)

Mange unge med handicap gennemfører aldrig en ungdomsuddannelse som gymnasium eller erhvervsskole.

46, 1 procent af unge med handicap har ikke fuldført en ungdomsuddannelse som 25-årig, viser en ny analyse (vedhæftet) fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd foretaget for Danske Handicaporganisationer (DH). Til sammenligning er det kun 15,4 procent af mennesker uden handicap, der mangler ungdomsuddannelsen som 25-årig.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Unge med handicap kan og vil bidrage til samfundet, men det bliver svært uden en uddannelse. De nye tal viser, at vores uddannelsessystem skal blive meget bedre til at få alle med. Det er for eksempel særligt svært for unge med handicap at tage en erhvervsuddannelse, fordi der mangler fleksibilitet i uddannelsen.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Der er brug for mere fleksible uddannelsesforløb med fx nedsat tid. Man kan lade sig inspirere af Team Danmark-ordningen for idrætsudøvere, hvor rammerne er mere fleksible. Landets undervisere skal også klædes bedre på med viden om handicap, så vi kan indrette uddannelserne bedre.” 

Yderligere kommentarer

Thorkild Olesen, formand for DH: 23 40 92 00

Fakta: Tal fra analysen

-          Hvor mange står som 25-årig uden ungdomsuddannelse: 63,7 af unge med ADHD, 60,9 procent af unge med autisme, 48,2 procent af unge med fysiske og sensoriske handicap, 42,6 procent af unge med psykiske handicap (Kilde: AE, 2019).

-          For mennesker uden et handicap er det kun 15,4 procent, der står uden ungdomsuddannelse som 25-årig (Kilde: AE, 2019).

Danske Handicaporganisationer (DH)

DH er talerør for handicaporganisationerne og repræsenterer alle typer af handicap. DH er paraplyorganisation for 34 medlemsorganisationer med cirka 340.000 medlemmer.