Du er her:

Ny DH-undersøgelse: Hver femte fleksjobber er ledig

27. marts 2018

Politiken bragte tirsdag en historie om, at opsvinget buldrer forbi fleksjobmarkedet, som med en voksende målgruppe har et konstant, højt antal ledige. Artiklen er skrevet på baggrund af en DH-undersøgelse.

Tæt på hver femte dansker visiteret til et fleksjob er ledig.

Det fastslår en undersøgelse af de seneste fleksjobtal fra Beskæftigelsesministeriet lavet af Danske Handicaporganisationer. Tallene viser desuden en markant forskel i, hvor gode kommunerne er til at få fleksjobbere ind på arbejdsmarkedet.

På landsplan var antallet af fleksjob-ledige i december 2017 på hele 17,8 pct. - svarende til 15.300 personer. I alt var 86.045 personer visiteret til et fleksjob.

Til sammenligning ligger den generelle ledighed i Danmark på 4,1 pct.

Formand i Politiken
Tirsdag har Politiken bragt en historie på baggrund af DH-undersøgelsen. DH-formand Thorkild Olesen mener, at kommunerne skal gøre mere for at få fleksjobbere i arbejde og udtaler sig i artiklen:

"Vi mener, at man efter tre måneders ledighed som fleksjobber burde få tilknyttet en personlig konsulent, der hjælper med at bane vej hos virksomhederne. Det er ad den vej, de fleste får job, det er ikke jobs, der bliver slået op".

Her kan du finde en oversigt over, hvor høj ledighedsprocenten for fleksjobbere er i din kommune samt den generelle ledighed: Ledige fleksjobbere i kommunerne.

Læs Politikens historie her, hvor de har talt med 52-årige Per Baar Kæseler, som udover at være DH-lokalformand i Rudersdal er uddannet civiløkonom, har cerebral parese og var fleksjobledig i over fire år: Hver femte fleksjobber er arbejdsløs

sj@handicap.dk