Du er her:

Ny lov: Offentlige hjemmesider skal være tilgængelige

23. september 2018

Den 23. september træder lov om tilgængelige hjemmesider i kraft. Det betyder, at alle nye, offentlige hjemmesider skal være tilgængelige. På længere sigt skal alle offentlige hjemmesider og mobilapplikationer også være tilgængelige.

Fra i dag skal alle nye, offentlige hjemmesider være tilgængelige. 

Det vil betyde meget for mennesker med handicap, og det glæder DH-formand Thorkild Olesen:

”I dag er mange offentlige hjemmesider og mobilapps ikke tilgængelige. Det bliver anderledes, når denne lov træder i kraft,” siger han og fortsætter:

”Når jeg går ind på en hjemmeside, ved jeg aldrig helt, hvad jeg kan forvente. Er den mon tilgængelig eller ej? Det kan sammenlignes lidt med en dårlig internetforbindelse. Hvis jeg for eksempel skal ændre i min selvangivelse ved jeg aldrig, om jeg når at gøre det, inden forbindelsen ryger. Det samme gælder for utilgængelige hjemmesider."

Ikke nye krav

Der er ikke tale om nye krav. Der har været en politisk aftale siden 2008, og det er de samme krav til tilgængelighed, der nu er blevet til en lov, som også gælder for mobilapplikationer.

Det er ikke dyrere at lave tilgængelige hjemmesider - bare man gør det fra starten. Tilgængelighed skal hele tiden være en del af processen,og man skal huske det, når man vedligeholder hjemmesiden.

Mere information om loven

Loven indeholder forskellige tidsfrister. Fra i dag gælder det for nye offentlige hjemmesider, og om to år skal alle offentlige hjemmesider være tilgængelige. Fra den 23. juni 2021 gælder det også for alle offentlige mobilapplikationer.

Hvis man har brug for gode råd om tilgængelighed eller en forklaring af selve loven, så har Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside mange informationer om både loven og tilgængelighed. Se mere på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Loven

Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer træder i kraft 23. september 2018.

Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer på retsinformation