Du er her:

Ny strategi: Styrk medborgerskabet for personer med handicap

23. maj 2016

Et nyt samarbejde vil sætte fokus på, hvordan flere mennesker med handicap kan deltage i civilsamfundet og i frivillige foreninger. DH har deltaget i udformningen af den nye strategi

Mange mennesker med handicap vil gerne være frivillige i den lokale fodboldklub, genbrugsbutik eller teaterforening. Og mange af disse steder har netop for en ekstra hånd til at klare de mange opgaver, der er i en frivillig forening.

Tænketanken Nye Alliancer har med DH og Frivilligrådet i spidsen samarbejdet om en ny strategi, der sætter fokus på, at flere mennesker med handicap får muligheden for at blive en del af aktiviteterne og fællesskaberne i fx foreningslivet.

”Det handler om at betragte mennesker med handicap som en ressource, der kan trækkes på i lighed med alle andre. Anledningen til at starte som frivillig er ofte en konkret opfordring, så det kan være én af vejene til at få flere mennesker med handicap som aktive i det frivillige arbejde. Det er muligt for mennesker med et handicap at være med i det frivillige fællesskab, hvis der tages nogle hensyn, som ofte blot er almindelig omtanke”, udtaler DH’s formand Thorkild Olesen.

Hvis du vil vide mere

Er du interesseret i at læse om den nye strategi, har vi samlet et overblik nedenfor:

Du kan læse DH og Frivilligrådets fælles pressemeddelelse her, som kort forklarer baggrunden for samarbejdet og giver konkrete anbefalinger.

Du kan læse om den nye strategi i en fuld udgave her, eller i en forkortet udgave her.

Du kan læse debatoplægget ’Kan man spille håndbold uden arme’ her. Debatoplægget sætter fokus på nogle af de konkrete udfordringer og muligheder, som er særligt vigtige at gøre noget ved.

Derudover er der produceret en lang række korte film om strategien med eksempler på, hvor personer med handicap er frivillig i foreninger, klubber og på festivaler. Et overblik over filmene findes her.

Yderligere information findes på Frivillighedsrådets hjemmeside. Du kan komme direkte til siden om den strategi ved at klikke her

jh@handicap.dk