Du er her:

Nyt projekt får mennesker med handicap i job

23. januar 2017

50 borgere med handicap er kommet i job gennem et samarbejde mellem Danske Handicaporganisationer, Høje-Taastrup Kommune og virksomheder i kommunen.

Det skyldes projektet Partnerskab for Job og Vækst. Ambitionen i projektet er, at mennesker med handicap skal løse opgaver, der gavner virksomheden. Ingen skal lave noget, der ikke giver værdi.
 
Projektets gode resultater glæder Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer:
 
Det er glædeligt, at så mange borgere er kommet i job gennem projektet. Vi ved, hvor vigtigt det er for mange at være en del af det sociale fællesskab på en arbejdsplads, og hvor meget livskvalitet det giver. Vi håber, at projektets erfaringer vil blive brugt i andre kommuner i landet.
 
Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler er også yderst tilfreds:
 
Partnerskabet har med de 50 job skabt livskvalitet for borgere og vækst for virksomheder, og modellen er så god, at vi kan anvende den i flere sammenhænge fremover – bl.a. til andre udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Win-win-tilgangen og det gode samarbejde er afgørende for succesen.
 
Om projektet siger børne- og socialminister Mai Mercado (K):

”Partnerskabet er et inspirerende forbillede. Det viser, at alle vinder, når flere aktører tager ansvar og går sammen om en vigtig dagsorden; at møde mennesker med handicap som en værdifuld ressource og gøre vores fællesskaber mere mangfoldige. Jeg håber, at eksemplet her fra Høje-Taastrup vil give endnu flere smag for at gå den samme vej og arbejde målrettet for at nedbryde fordomme og åbne døre i hele landet.”​ 

Projektets erfaringer og fremtidige perspektiver deles i dag på en konference i Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup.