Du er her:

Sejr for personer med handicap: Lovforslag stoppes

20. januar 2015

Socialminister Manu Sareen har valgt at trække det omstridte lovforslag om forenkling af servicelovens voksenbestemmelser tilbage. "Det er et vigtigt signal om at der er grænser for, hvor langt man kan presse retssikkerheden. Nu skal vi se fremad og i gang med en konstruktiv dialog", siger formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen.

"Knæfald for KL", "Stort anslag mod retssikkerheden" - Lovforslaget om forenkling af serviceloven har fået skarp kritik fra handicaporganisationerne. 

Derfor blev nyheden om, at Socialministeren har valgt at tage lovforslaget af bordet modtaget med stor glæde.

"Det er et meget positivt træk fra Socialministerens side, og det vil jeg gerne kvittere for" siger Thorkild Olesen og fortsætter "Det afgørende er nu, at vi får set på, hvordan en forenkling kan gennemføres med udgangspunkt i borgernes behov".

Det er usædvanligt, at en minister vælger at tilbagetrække et lovforslag efter en høring, og derfor har enkelte medier hurtigt koblet det til valgkamp.

"Det er selvfølgelig nærliggende at tale om valgkamp, men det afgørende er, at ministeren har lyttet til os, og vi er mange organisationer, der har sendt høringssvar. Det er måske kun første runde, men fokus skal nu være på at få en konstruktiv dialog, hvor vi arbejder på en forenkling med udgangspunkt i en reel inddragelse af de berørte. Det glæder vi os meget til" siger Thorkild Olesen.

I DH's høringssvar har man netop anbefalet, at lovforslaget skulle tages af bordet, og at man i stedet skal iværksætte en seriøs dialog med alle relevante parter om, hvordan man positivt og uden at ødelægge årtiers social- og handicappolitik kan sætte større fokus på forebyggelse og forenkling.

Læs DRs historie om at forslaget til serviceloven tages af bordet.