Du er her:

Selv paven markerede den internationale handicapdag

6. december 2017

3. december var fyldt med politikere, organisationer og lokale DH-afdelinger, der fejrede årets internationale handicapdag.

Der var stor opmærksomhed omkring handicapdagen, især på de sociale medier, hvor der blev delt budskaber, hilsner og visioner.

Flere politikere brugte FN-dagen på at lykønske med handicapdagen, heriblandt børne- og socialminister Mai Mercado (K). Hun brugte dagen til at glæde sig over, at der er blevet afsat 444 mio. kroner til mennesker med handicap i den seneste satspuljeaftale.

Du kan se hendes hilsen her.

Det blev også til en god nyhed på dagen. For minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), offentliggjorde nemlig, at Danmark tilsluttede sig en international aftale, som sikrer inklusion af personer med handicap i humanitære indsatser i verden. Udenrigsministeriet sendte denne pressemeddelelse ud: http://bit.ly/2iFQ8yM

Flere af DH’s samarbejdspartnere brugte også dagen på at fremhæve mennesker med handicap. Det var blandt andre Dansk Industri, Danske Arkitektvirksomheder, Socialpædagogerne, Danske Fysioterapeuter, Unicef og en lang række andre organisationer.

I de forskellige medier var der også debatindlæg i anledning af handicapdagen. Du kan læse formand for Foreningen Danske Døvblinde, Anders Franssons, debatindlæg i Jyllands-Posten her. DH’s formand Thorkild Olesen havde også et debatindlæg på Altinget.dk sammen med Mai Mercado, som du kan læse her.  Og Institut for Menneskerettigheder skrev også et debatindlæg, du kan læse her.

Alt i alt kom vi bredt ud blandt befolkningen, og i de lokale DH-afdelinger blev det både markeret på dagen og i dagene op til og efterfølgende. Der blev blandt andet uddelt en række handicappriser i landets kommuner.

Og selv overhovedet i Vatikanstaten Pave Frans sendte en lykønskning afsted på handicapdagen. Han skrev på det sociale medie Twitter: ”Hver person er unik og uoprettelig. Lad os sikre, at handicappede altid bliver hilst velkommen af de samfund, de bor i”.

Det var ordene for dette års handicapdag.

Til næste år skal dagen selvfølgelig fylde endnu mere i danskernes bevidsthed og have mere opmærksomhed. Derfor opfordrer vi alle til at være aktive omkring 3. december 2018.

sj@handicap.dk