Du er her:

Tag os med i jobfesten

1. juni 2018

DH-formand Thorkild Olesen opfordrer i et debatindlæg i Børsen, at mennesker med handicap skal tages med i jobfesten.

Tag os med i jobfesten

Folketinget vedtog i går et generelt forbud mod diskrimination på grund af handicap. Et vigtigt skridt for at sikre alle med handicap et selvstændigt liv.

Næste skridt er også at give muligheder på arbejdsmarkedet. Der er jobfest i Danmark, og historisk mange er i job, viser regeringens nye Økonomiske Redegørelse. Virksomhederne melder om mangel på arbejdskraft.

Men vi risikerer, at opsvinget suser udenom mennesker med handicap. Det er nu, vi har en oplagt mulighed for at tage alle med i jobfesten.

Mennesker med handicap vil bidrage med det, de kan. Men det kræver, at vi tilpasser arbejdsmarkedet mere og får udnyttet alles kompetencer.

Heidi Sivebæk er et tankevækkende eksempel. Efter mange år som journalist og leder i Danmarks Radio får hun sclerose. Hun får sværere ved at bevæge sig, bliver udmattet og kan ikke arbejde som tidligere.

Men både arbejdspladsen og jobcentret gør det rigtige: Den erfarne journalist godkendes til fleksjob og kan arbejde cirka 16 timer om ugen. Kommunen tildeler de hjælpemidler som kørestol og el-scooter, der er nødvendige. Arbejdspladsen tilpasser sig og sørger for, at mængden af opgaver passer til hende.

Hun får ansvar for at udvikle tilgængeligheden til DR’s platforme, hvilket over tid bliver en stor succes. DR formår nemlig at udnytte hendes viden om medier og arbejdspladsen til at skabe resultater. Det ender endda med en forfremmelse.

Vi har brug for mange flere historier som Heidis. Det er nemlig sværere at komme i job, når man har et handicap. Kun hver anden med handicap er i arbejde. Tallet er otte ud af ti for mennesker uden handicap. Den forskel er alt for stor og har eksisteret længe.

Der er ingen lette løsninger, men i Danske Handicaporganisationer (DH) peger vi på tre indsatsområder: 

  1. De dumme regler skal væk. I dag er der besvær ved hjælpemidler og andet, der gør det svært for både arbejdsgiver og den ansatte med handicap.
  1. Vi skal investere i det enkelte menneske. Hvis man giver den rigtige indsats, kan mennesker med handicap mere, end man tror. Mere uddannelse. Bedre helbred. Og flere redskaber til at håndtere sit handicap i hverdagen. Nogle med handicap har brug for støtte hele livet fx med mentor. Det koster penge, men det er dyrere at lade være.
  1. Der skal være mere viden om handicap. Mange arbejdsgivere kender ikke til de ordninger, det offentlige stiller til rådighed, når man har en ansat med handicap. Mange lønmodtagere er usikre på, hvad en kollega med handicap kan klare i hverdagen. Nogle mennesker med handicap mangler også viden om egne potentialer og begrænsninger. Det skal rettes op ved hjælp af oplysning og samarbejde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og socialminister Mai Mercado (K) er på vej med et udspil om flere job til mennesker med handicap. Initiativet fortjener stor ros, og jeg vil opfordre alle gode kræfter til at engagere sig for at få alle med i jobfesten.

 

Du kan læse debatindlægget bragt 1. juni på Børsens hjemmeside her (bag betalingsmur): Debatindlæg