Du er her:

Tak for indsatsen - diskriminationsforbud på vej

9. februar 2017

Efter en lang kamp er der nu et diskriminationsforbud på vej.

Kære alle.

Endelig vil regeringen indføre et forbud mod at diskriminere mennesker med handicap.

Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der gennem de sidste mange år har arbejdet for diskriminationsforbuddet. Mange af jer er stået frem i medierne med personlige historier, og det kan være hårdt. Men det har virkelig rykket noget politisk.

Med diskriminationsforbuddet bliver det ulovligt at afvise mennesker med handicap på restauranter, diskoteker og i børnehaver. Det hjælper os med at sikre, at vi har de samme rettigheder som alle andre. Og jeg håber, at forbuddet også vil være med til at nedbryde fordomme om mennesker med handicap.

Alle problemer bliver selvfølgelig ikke løst med det kommende diskriminationsforbud. Tilgængelighed er for eksempel ikke med i forbuddet, men det vil vi fortsat kæmpe for ad mange forskellige veje. 

I de sidste år har vi i handicapbevægelsen brugt mange kræfter på at kæmpe imod forringelser. Men denne sag viser også, at politikerne og hele samfundet kan overbevises, hvis vi arbejder konstruktivt med de rette argumenter. Det er meget positivt og meget opmuntrende.

Endnu en gang tak for den store indsats fra jer alle.

Bedste hilsner

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH)