Du er her:

Temadage om sex, kærlighed og handicap

27. august 2015

Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH) udbyder en række temadage om sex, kærlighed og handicap. Det sker i samarbejde med Center for Offentlig Komptenceudvikling (COK). Temadagene er tænkt som inspiration for det pædagogiske personale, der mangler redskaber til at seksualoplyse i deres daglige arbejde med unge og voksne med funktionsnedsættelse.

Formålet med temadagene er således at ruste det pædagogiske personale på bosteder, i aktivitetstilbud, STU´er mm. til at kunne seksualoplyse unge og voksne med funktionnedsættelser. Det pædagogiske personale mangler nemlig i den grad redskaber, skriver SUMH på deres hjemmeside:

"Mange pædagoger, der arbejder med unge mennesker med funktionsnedsættelser oplever situationer, der involverer borgeres seksualitet. Det kan f.eks. være to borgere, der indleder et forhold, men har svært ved at få det til at fungere og har svært ved at respektere hinandens grænser. Det kan være en borger, der ønsker hjælp til at anskaffe pornofilm eller sexlegetøj. Det kan være borgere, der har et brændende ønske om at få en kæreste. Det kan være svært at håndtere disse situationer, hvis man ikke har ordentlige redskaber til det".

SUMH har de sidste fem år arbejdet intensivt med store metodeudviklingsprojekter inden for området seksualitet og handicap. I forbindelse med det seneste projekt LigeLyst er der udviklet et omfattende metodekatalog, som temadagene vil tage afsæt i. Metodekataloget kan findes på www.ligelyst.dk, og bliver udleveret til deltagerne på dagen.

Dato for temadagene er endnu ikke fastlagt, men kommer til at ligge i efteråret 2015 og foråret 2016.

Læs mere om temadagene på ligelyst.dk

Læs mere om deltagelse, pris og forhåndstilmelding på cok.dk

kkgs@handicap.dk