Du er her:

Thorkild tilbyder DA hjælp til blindhed

10. oktober 2016

Dansk Arbejdsgiverforening fejlfortolker tallene, når de siger, at dobbelt så mange på kontanthjælp kan arbejde. DH opfordrer til samarbejde og flere og bedre ressourceforløb.

Dansk Arbejdsgiverforening påstår i Politiken, at dobbelt så mange på kontanthjælp kan arbejde, som det vurderes i dag.

Baggrunden er, at kommunerne vurderer kontanthjælpsmodtagernes arbejdsevne meget forskelligt. Det kommer til udtryk, når kommunerne fritager personer fra 225-timersreglen.

Formand for Dansk Handicaporganisationer (DH) og formand for Dansk Blindesamfund, Thorkild Olesen, udtaler:

”DA fejlfortolker tallene. De siger, at flere kan arbejde, fordi kommunerne vurderer folk meget forskelligt. Men sagen kan jo ligeså godt være det modsatte: At visse kommuner er for skrappe, og at flere mennesker er ude af stand til at arbejde”

”Rigtig mange med handicap sidder fast i kontanthjælpssystemet. Selvom jeg er blind, kan jeg se, at de har svært ved at arbejde. Som formand for Dansk Blindesamfund tilbyder jeg hermed DA et gratis ressourceforløb til at forbedre deres syn på området”

”Vi er enige med DA i, at flere skal have hjælp til at arbejde. Der er brug for flere og bedre ressourceforløb. Virksomhederne skal have mere information om hjælpemidler til ansatte med handicap, og der skal nedbrydes fordomme om mennesker med handicap”

Dagens artikel i Politiken: http://politiken.dk/oekonomi/arbejdsmarked/ECE3420077/arbejdsgivere-dobbelt-saa-mange-ledige-kan-arbejde/