Du er her:

Tilgængelighed er med i den nye medieaftale

29. juni 2018

Den nye medieaftale, der blev indgået i nat, indeholder et afsnit om tilgængelighed for mennesker med handicap. Her står bl.a., at der i de nye public service-kontrakter med DR, TV 2 og de regionale TV 2-virksomheder skal fastsættes krav om tilgængeligheden af stationernes udbud. Det er positivt, at det også er nævnt, at TV 2 Regionerne skal sikre bedre adgang til deres medieindhold.

Medieaftalen nævner mennesker med handicap i afsnittet: "Tilgængelighed for personer med handicap" på side 10. Udover public service-aftalerne, nævner man det kommende direktiv om audiovisuelle medietjenester ("AVMS-direktivet"). Dette direktiv kommer til at indeholde krav om tilgængelighed til tv og streamingtjenester for både public service-udbydere og private udbydere, som skal gennemføres i dansk lovgivning.

I DH ser vi frem til begge dele. Vi glæder os til at blive inddraget i forbindelse med udarbejdelsen af public service-aftalerne. Og det bliver spændende, når der også  bliver stillet krav om tilgængelighed til private udbydere.

Vi kunne godt have ønsket os, at tilgængelighed også var nævnt som krav i forbindelse med public service-puljen, de nye kanaler og støtten til trykte og internetbaserede nyhedsmedier. DH vil i den kommende arbejde på at få tilgængelighed med i bl.a. de nye regler for public service-puljen, udbudsbekendtgørelsen for den nye tv-kanal.