Du er her:

Tilgængelighedsdirektivet er nu vedtaget i Europa-Parlamentet

13. marts 2019

Europa-Parlamentet har vedtaget tilgængelighedsdirektivet med et stort flertal. Direktivet forpligter firmaer og myndigheder til at tænke tilgængelighed ind i deres produkter og tjenester ved at følge europæiske tilgængelighedsstandarder.

Det glæder DH’s formand Thorkild Olesen:

”Direktivet er et stort fremskridt for os med handicap. Når f.eks. mobiltelefoner og hæveautomater bliver tilgængelige, bliver det lettere for os at leve et liv som alle andre.”

”Tilgængelighedsdirektivet viser, at det europæiske samarbejde gør en forskel for mennesker med handicap. I handicapbevægelsen kunne vi selvfølgelig ønske os et endnu mere omfattende direktiv, men kompromisset er et godt skridt fremad. Morten Løkkegaard (V) skal have stor tak for sin indsats og konstruktive samarbejde med os og vores europæiske paraply EDF til gavn for mennesker med handicap”.

Næste skridt er, at Ministerrådet officielt godkender direktivet, og at det bliver udgivet i EU-tidende. Så er direktivet officielt vedtaget i EU. Derefter vil Danmark have tre år til at implementere det i dansk lovgivning.