Du er her:

Brugerservice

Danske Handicaporganisationers Brugerservice (DHB)

I biografen med ledsagekortet

Det er nu muligt at benytte ledsagekortet i alle Nordisk Films biografer. Mod forevisning af ledsagekortet, kan man tage en ledsager gratis med i biografen. Du kan på nedenstående liste se en oversigt over Nordisk Films biografer samt andre biografer, der godtager ledsagekortet.  Tryk her for at se listen over kulturinstitutioner med ledsageordning

Trehjulede cykler med toget

Det er nu muligt at få en trehjulet cykel (Christiniacykel eller lign.) med toget. For at kunne tage den med, skal man have et ledsagekort og have påklistret et handicapsymbol på cyklen. Handicapsymbolet skal købes hos os for kr. 25,-. Derudover skal man selv være i stand til at kunne tage cyklen med ind og ud af toget.

Læs mere om ledsagerkort ved at klikke her!

___________________________________________

Den første september 2012 blev det nye ledsagekort lanceret.

Det nye ledsagekort kan bruges fuldstændig som det gamle. Der er sørget for en smidig overgang, hvor man skifter kortene løbende. Det betyder, at Børneledsagerkort og DSB ledsagerkort stadig gælder, men fornys ved udløb til de nye kort - dog skal børneledsagerkort, der har udløb efter 1. september 2014 udskiftes med det nye kort senest denne dato. Det nye ledsagekort ligner et kreditkort og udstedes som hidtil af DH’s Brugerservice. Prisen er 200 kr., og kortet skal fornys hvert 3. år.

Selvom du har haft et ledsagekort tidligere, skal du søge på ny med ny dokumentation for handicap.

Mistet ledsagekort

Skulle du være uheldig at miste dit nye ledsagekort, skal du blot sende en mail på service@handicap.dk  og vi vil herefter sende et girokort, så du kan betale for et nyt. (200 kr.) Vi vil efterfølgende sende et nyt ledsagekort til dig.

Mister du det gamle ledsagekort(blåt omslag) skal du indsende en ny ansøgning. (vi frabeder os, at du vedlægger foto og betaling, da vi ønsker at behandle sagen først).

Handicap Rejsekort 

Læs her om det nye Handicap Rejsekort:

http://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/default.aspx?m=2&i=750

Handicap-Rejsekortet skal man søge gennem DSB. 

Klik her for at læse mere om kortet. 

Det er endnu ikke muligt at udfylde ansøgningsskema til parkeringskort og BroBizz elektronisk, inden du printer det ud. Se mere under skemaer.

Pr. 1. juli 2011 er det gamle blå invalideskilt med teksten "Invalidevogn" ikke mere gyldigt. Fremover vil kun det personlige parkeringskort kunne anvendes til parkering på de afmærkede handicappladser. 

Tryk her for at læse mere om parkeringskort 

___________________________________________

STATUS:

Læs om den aktuelle sagsbehandlingstid m.v.

Danske Handicaporganisationers Brugerservice (DHB) udfører en række serviceopgaver for mennesker med handicap.

På vegne af Rigspolitichefen tildeler DHBhandicapparkeringskort (tidligere de blå invalidevognsskilte), der giver ret til parkering på særlige vilkår - herunder på de særligt reserverede parkeringspladser forbeholdt personer med handicap.

DHB udsteder ledsagekort.  Med et ledsagekort kan du opnå rabat på bus- og togrejser. Kortet giver desuden adgang til at medtage en ledsager gratis på en række kulturinstitutioner.

DHB har desuden et samarbejde med Storebælt, som tilbyder en BroBizz Handicap, der giver rabat på Storebæltsbroen.

Her finder du os:

Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup
Telefon 3675 1793 hverdage mellem kl. 10 og 12.
Personlig fremmøde hver torsdag mellem kl. 13 og 15 
service@handicap.dk