Du er her:

Beskæftigelse

3

Centrale tal

Kun hver anden med handicap er i job
I 2016 var lidt mere end hver anden dansker med handicap i job. Til sammenligning var 8 ud af 10 danskere uden handicap i job i 2016. Det viser en SFI-rapport, der undersøgte handicap, beskæftigelse og uddannelse: Find rapport og flere tal her.


Tæt på hver femte fleksjobber er ledig
Opsvinget buldrer forbi fleksjobmarkedet, som med en voksende målgruppe har et konstant, højt antal ledige. Der er en markant forskel i, hvor gode kommunerne er til at få fleksjobbere ind på arbejdsmarkedet, og på landsplan var antallet af fleksjob-ledige i december 2017 på hele 17,8 procent, viser en DH-undersøgelse. Find mere om undersøgelsen her.

Drastisk fald i førtidspension til mennesker med handicap
I de fire år op til førtidspensionsreformen i 2013 fik 28.096 personer med handicap førtidspension. I de fire år efter reformen er tallet faldet drastisk til 11.186. Det svarer til et fald på cirka 60 procent. Det viser en DH-undersøgelse, hvor tal fra Ankestyrelsen for 27 udvalgte handicapgrupper er blevet beregnet. Find mere om undersøgelsen her.

 

 

Vi mener

Flere i job
Mange med handicap kan og vil arbejde. Derfor skal vi sikre, at arbejdsmarkedet er åbent og inkluderende. Vi skal nedbryde barrierer og sikre, at lovgivningen ikke spænder ben for jobmuligheder. Vi skal se potentialet og investere i os med handicap, så flere kommer i job.

Værdige vilkår
Vi skal sikre, at fleksjobbere får mulighed for at arbejde, og borgere i ressourceforløb får et godt forløb. Og hvis man ikke kan arbejde, skal man have en førtidspension, så man stadig får et godt liv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Christian Lildholdt Jensen
Konsulent

 

Mail: clj@handicap.dk
Twitter: @clildholdt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materiale

Download opslagsværket Guide om Handicap og Job som tilgængelig PDF-fil via dette link: Guide om Handicap og Job