Du er her:

Case

Mand 60 år, diagnosticeret med Parkinsons sygdom i 2007, har nok haft sygdommen adskillige år før diagnosen blev stillet, hvilket ofte er tilfældet.  Han havde i 2007 en ledende stilling i centraladministrationen. Han er gift, og har 3 halvvoksne børn. Samme år fik han problemer med deadlines, med at fastholde strukturen i opgaverne, og med at have mange bolde i luften. Jobfunktionen ændres til konsulent efter aftale med arbejdspladsen. 3 år senere oplever han øget træthed, koncentrationsbesvær og bliver let stresset.  Han bevilges fleksjob på 15 timer samme sted.

Af mange grunde er det vigtigt for ham med nedsat tid. Han bruger meget lang tid på at komme ud af døren om morgenen, alt tager længere tid, påklædning, spise morgenmad mv. Han bruger også meget tid på at motionere. Motion og fysisk aktivitet er uhyre vigtigt for parkinsonramte, det er afgørende i forhold til at kunne holde symptomerne nogenlunde i ave. Samtidig er det også vigtigt at holde pauser i arbejdet pga øget træthed.

De vigtigste foranstaltninger var vederlagsfri fysioterapi, stemmetræning, § 56 ordning, psykologsamtaler, personlig assistance 5 timer. Han fik ikke hjælp til de kognitive problemer, men har siden udtalt at det var de kognitive problemer, der var sværest for ham at tackle!