Søg
Debatindlæg, Internationalt samarbejde

DH og AIDS-fondet: Sådan kan vi inkludere marginaliserede grupper i Danmarks nye udviklingspolitiske strategi

DH og AIDS-fondet giver i et fælles debatindlæg tre konkrete anbefalinger til, hvordan Danmark kan inkludere mennesker fra marginaliserede grupper i den nye udviklingspolitiske strategi.

Two arms are emerged in each others arms in a grass background

Menneskerettigheder, og særligt rettigheder for marginaliserede grupper, skal stå centralt i Danmarks næste udviklingspolitiske strategi. Det er Danske Handicaporganisationer og AIDS-fondet slet ikke i tvivl om.

Hvis vi skal leve op til FN-løftet om ikke at lade nogen i stikken, er det af afgørende betydning, at den nye strategi aktivt forholder sig til, hvordan mennesker fra marginaliserede grupper inkluderes i danmarks udviklingsarbejde.

I dag er vejen til det mål stadig alt for lang. Det er for eksempel mennesker med handicap, LGBT+-personer og personer, der lever med hiv, som oftere lever i fattigdom, har dårligere retsbeskyttelse, et lavere uddannelsesniveau og ringere sundhed end resten af befolkningen.

Det er for nemt at sige, at dansk udviklingsindsats inkluderer alle. Der skal helt konkrete mål, forpligtelser og finansiering på bordet for at få de mest sårbare grupper med.

Danske Handicaporganisationer er derfor gået sammen med AIDS-fondet om et fælles debatindlæg i Altinget, hvor vi fremlægger tre konkrete anbefalinger til, hvordan Danmark kan sætte handling bag ordene, så verdens mest marginaliserede borgere inkluderes.

1. Sæt mål og styrk dataindsamling.

2.Inkludér marginaliserede mennesker i alle indsatser.

3. Inddrag marginaliserede grupper i beslutningsprocesserne.

Du kan lære mere om anbefalingerne og læse debatindlægget her.