Søg
Person sidder ved bærbar computer og arbejder. Man kan kun se hænderne, der klikker på tastaturet.

Tilgængelighedsvejledninger

På denne side finder du tilgængelighedsguider til programmer som Word og PowerPoint. Vi har også lavet guider til, hvordan dine PDF'er gøres tilgængelige, hvordan du laver tilgængelige videoer og opslag på sociale medier, hvordan du tjekker hjemmesider for deres tilgængelighed, og hvilke krav du kan stille til leverandører af tilgængeligt IT-udstyr.

Vejledninger i tilgængeligt digitalt indhold

Her finder du vejledninger til at sikre tilgængeligt indhold, når du eksempelvis opretter dokumenter i Microsoft Word og PowerPoint. Du finder også vejledninger i, hvordan du laver tilgængelige opslag på sociale medier eller producerer en video til eksempelvis YouTube.

Vejledningerne er beskrevet sådan, at de holder sig opdateret i forhold til systemopdateringer hos eksempelvis Microsoft Office. Vejledningerne beskriver, hvad der er vigtigt at forholde sig til med gode råd og huskeregler. I alle vejledninger finder du links til specifikke guides hos leverandørerne, som beskriver, hvordan du teknisk skal gøre for at sikre tilgængeligheden.

I Danmark har vi en lov om webtilgængelighed, som skal sikre, at personer med begrænsede muligheder kan tilgå, forstå og anvende hjemmesider og mobilapplikationer og dets indhold. I takt med at mere og mere bliver digitaliseret, er der i højere grad behov for, at brugere med funktionsnedsættelser kan deltage i samfundslivet på lige fod med andre.

Det kan for eksempel afhjælpe udfordringer med funktionsnedsættelser på syn, hørelse, motorik, tale, kognition, indlæring og neurologi.

I udgangspunktet er det offentlige organer, der har pligt til, at deres digitale services efterlever loven om webtilgængelighed.

Men det stiller krav til IT-leverandører til det offentlige, at de udvikler løsninger, som er tilgængelige. Og selvom et IT-system er tilgængeligt, kræver det, at indhold. der produceres og deles offentligt, er gjort tilgængeligt.

Derfor har vi her samlet vejledninger, der hjælper med at oprette, udvikle og teste digitalt indhold herunder dokumenter og videoer.

Du finder også vejledning i at oprette opslag på sociale medier, så de er inkluderende for alle.

Hvis du er interesseret i at læse mere om loven for webtilgængelig og web content accessibility guidelines 2.1(WCAG2.1) kan du læse mere her på w3.orgs hjemmeside