Søg
Nyhed

DH: Indfør tro- og loveerklæring for tabt arbejdsfortjeneste

Bøvlede regler fører til fejl og lang sagsbehandling i sager om tabt arbejdsfortjeneste. Det skal laves om.

Billedet viser pigen Paloma og hendes forældre. Alle tre står omkring et tre i parken. Billedet viser en lille pige, Paloma i parken sammen med sine forældre. De tre står omkring et træ. Paloma omfavner træet, mens moren sidder på hug ved siden af hende med hånden på Palomas hånd. Faren står ved siden af og kigger kærligt ned på de to.

Børn med handicap kan have behov for at blive passet af sine forældre i en kortere eller længere periode på grund af deres handicap. Og ofte er der tale om akutte situationer. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt for forældre at søge om tabt arbejdsfortjeneste.

Men reglerne på området i dag kræver store mængder dokumentation og komplekse udregninger. Samtidig har Ankestyrelsen konstateret fejl i 64 % af sagerne i en undersøgelse. Det medfører alt for ofte lange sagstider, og mange forældre bliver syge af stress.

Derfor foreslår DH, at der skal indføres et afklarende forløb, hvor forældre kan modtage tabt arbejdsfortjeneste i tre måneder på baggrund af en tro- og loveerklæring. I det afklarende forløb skal der findes en holdbar løsning med fokus på barnets trivsel og helbred.

Vi mener også, at forældre til børn med midlertidige funktionsnedsættelser skal være en del af målgruppen, da børn med fx ufrivilligt skolefravær har brug for, at der er ro på i familien, og forældrene ikke skal være bekymret over deres forsørgelsesgrundlag.

Samtidig skal der være fokus på at hjælpe forældre, der længe har modtaget tabt arbejdsfortjeneste, tilbage på arbejdsmarkedet.

Læs hele DH’s forslag her

 

Kontakt

Linda Bendix i Handicaporganisationernes Hus

Linda Kilskou Bendix

Chefkonsulent på socialområdet
92 82 04 97