Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

DH lancerer sin Resultatberetning 2019 for det Globale Handicapprogram

DH har i 2019 arbejdet for at styrke udviklingssamarbejdet blandt handicapbevægelsen i Danmark og i det Globale Syd, været medskaber af en massiv oplysningsindsats, sat fokus på øget inklusion af mennesker med handicap i dansk udviklingssamarbejde, og styrket kapaciteten til varetagelse af politiske processer i Syd. Læs mere om dette i DH's resultatberetning for det Globale Handicapprogram.

En kvinde med solbriller på hænger farvestrålende vasketøj op på en line foran et hus i Uganda. Hendes ansigt er vendt mod solen.

Resultatberetningen tegner gennem fire nedslag et samlet billede af de indsatser, aktiviteter og initiativer, der er foregået i DH i år 2019:

  • 1. del omhandler indsatserne for at styrke den organisatorisk og politisk kapacitet i handicapbevægelsen i udvalgte partnerlande – f.eks. øget samarbejde på tværs af handicapbevægelsen.
  • 2. del beskriver bl.a. initiativer for at skabe folkelig forankring af udviklingssamarbejdet – f.eks. undervisning af gymnasieelever under Operation Dagsværk-projektet 2019.
  • 3. del omfatter bl.a. policy-indsatser rettet mod øget inklusion af mennesker med handicap i international udviklingsbistand samt opfyldelse af FN’s Handicapkonvention – f.eks. undervisning i netop Handicapkonventionen og Verdensmålene i Nepal.
  • 4. del er en gennemgang af forvaltningsmæssige initiativer samt pengestrømme m.m. – herunder en ny resultatramme og relevante værktøjer.

Resultatberetningen kan læses ved at downloade den nedenfor. DH arbejder på at lancere en engelsk version af resultatberetningen i løbet af sommeren.