Søg
Debatindlæg, Nyhed

DH: De nye byråd skal have som nytårsforsæt at få flere med handicap i job

Der er 38 pct. større sandsynlighed for at få borgere med handicap i arbejde, hvis kommunen prioriterer det politisk. Derfor opfordrer DH-formand Thorkild Olesen for, at landets kommuner prioriterer handicapområdet i et debatindlæg.

Kvinde iført briller og sort kjole uden ærmer arbejder på et lager. Hun pakker kasser med varer..

DH-beregninger viser, at 49.000 ledige med et handicap er klar til at kunne tage et job inden for to uger.

"Danmark mangler arbejdskraft - vores hænder er ledige." Sådan skriver DH-formand Thorkild Olesen i et debatindlæg i Avisen Danmark. 

Lige nu kører debatten herhjemme om manglende arbejdskraft. Og at ansætte mennesker med handicap er en oplagt mulighed, mener DH-formand Thorkild Olesen. For ledigheden blandt fleksjobbere er lige nu fire gange så høj som den generelle ledighed.

Fx nævner han 30-årige Signe, der nu arbejder 12 timer om ugen som webmaster og illustrator. På trods af at hun ikke kan arbejde fuld tid, betyder jobbet meget for Signe. Hun oplever en bedre livskvalitet, udfolder sig fagligt, og værdsætter ikke mindst muligheden for at bidrage til samfundet. Samtidig får virksomheden en arbejdskraft, de ikke kan være foruden.

Og det bør være muligt at håndtere ansatte med handicap. Som Thorkild forklarer: Et handicap er et livsvilkår - på nøjagtig samme måde, som når en ansat skal på barsel, hente børn tidligt i institutionen eller måske rammes af sygdom og må arbejde på nedsat tid.

Du kan læse hele debatindlægget her

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88