Søg
Nyhed

DH til Dronningen: Tak for at nævne os med handicap

DH-formand Thorkild Olesen takker i et brev Hendes Majestæt Dronningen for at nævne mennesker med handicap i sin 50. nytårstale.

portræt af Thorkild Olesen, der arbejder ved sin computer på kontoret.

DH har sendt et takkebrev til Dronningen i anledning af Hendes Majestæts omtale af mennesker med handicap i nytårstalen.

I sin 50. nytårstale satte Dronningen fokus på den udfordring, det er at leve dagligt med et handicap. Og på den mangel på respekt og forståelse, mange danskere med handicap møder fra deres omverden. 

DH-formanden er både glad og rørt over omtalen. Det betyder så meget for os, skriver han i et takkebrev til Dronningen.

Her kan du læse hele brevet:

Deres Majestæt,

På vegne af mere end 500.000 mennesker med handicap og vores pårørende vil jeg gerne takke Deres Majestæt for den opmærksomhed, De gav os i Deres 50. nytårstale.

Det har berørt mange mennesker, at De talte vores sag. Det har jeg kunne læse i alle de kommentarer, jeg har modtaget på mine opslag om Deres tale og i mange andre opslag. Især Deres fokus på respekt og fokus på mennesker med usynlige handicap betyder meget for os.

I Danske Handicaporganisationer vil vi i 2022 arbejde for, at handicapsagen bliver en folkesag. Vores udgangspunkt er netop Deres ord om, at fælles for alle, der må leve med et handicap, er, at det gør tilværelsen mere besværlig, og at man ikke altid bliver mødt med forståelse og respekt - måske tværtimod.

Det oplever vi eksempelvis ved, at beskæftigelsen hos mennesker med handicap er markant lavere end for resten af borgerne i Danmark på trods af de gode tider. Vi ser det også, når alt for mange mennesker med handicap og vores pårørende oplever, at det er en kamp at få den rigtige hjælp til at leve et liv som alle andre.

Deres tale er en stor moralsk støtte til de mange mennesker med handicap og vores pårørende, der dagligt kæmper for respekt og lige muligheder. Det er også et stort rygstød til frivillige og medarbejdere i de 35 medlemsorganisationer og i Danske Handicaporganisationer, der kæmper for sagen. Deres opmærksomhed giver os endnu mere håb for, at vi kan ændre forholdene til det bedre.

Jeg vil gerne ønske Dem tillykke med Deres jubilæum som regent. Jeg håber, at der bliver mulighed for at fejre Dem i løbet af året.

Godt nytår.

Med ærbødig hilsen

Thorkild Olesen R

Emne