Søg
Nyhed

DH-udstilling nomineret til Årets Pressefoto

Sammen med fotograf Andreas Haubjerg har DH skabt en fotoserie om handicap og fællesskab, der er nomineret til Årets Pressefoto 2022. Den kan ses som udstilling rundt omkring i landet i 2023.

Fernisering af At høre til, publikum

Fotoserien rejser rundt som en fotoudstilling til en række forskellige byer i Danmark i løbet af 2022 og 2023. Dette er fra ferniseringen ved Christiansborg Slotsplads, hvor Folketingets formand og flere politikere deltog.

Fotoserien 'At høre til' er nomineret til Årets Pressefoto 2022!

Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser giver fotoserien At høre til et kig ind i et liv hos 20 mennesker, der lever med et handicap.

Nogle er født med deres handicap, imens andre har fået det senere i livet. Nogle har lært alting forfra, og andre har aldrig kendt til andet. De fortæller om at finde fællesskaber, hvor de føler sig set for den, de er.

Og hvor handicappet er parkeret som noget mindre vigtigt. 

Den er blevet til i samarbejde med dokumentarfotograf Andreas Haubjerg.

Vi er flere end 500.00 mennesker i Danmark, der lever med et større eller mindre handicap. Det tæller alt fra ordblindhed og muskelsvind til hjerneskade og gigt. Nogle er synlige, andre er usynlige.

Fælles for dem er, at de gerne vil høre til, men det kan være svært, når man til dagligt lever med et handicap.

Andreas Haubjerg fortæller, at denne serie har været anderledes at lave. For ham handlede det nemlig om at se mennesket bag og ikke kun vise mennesket med blindestokken eller i kørestol. 

"Der var en frihed i at lave ærlige billeder, hvor man bare ser mennesket," fortæller han.

I DH er vi glade og stolte over, at billederne er blevet nomineret. Og vi håber, at budskabet med fotoserien kommer endnu længere ud. Så flere får indsigt i, hvor vigtigt det er at høre til og være en del af fællesskabet - også selvom man har et handicap.

Årets fornemmeste fotopriser bliver uddelt fredag den 3. marts 2023.

Fotoserien rejser rundt som en fotoudstilling til en række danske byer i løbet af 2022 og 2023. Udstillingen består af portrætter og en kort tekst. Samtidig gør QR-koder på de forskellige fotos det muligt også at lytte til de medvirkendes fortælling. 

Lige nu kan udstillingen ses i Holbæk.

Du kan læse mere om udstillingen her. 

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88