Søg
Debatindlæg

Fælles opråb: Vi har brug for en ny finansiel model for civilsamfundet

I et debatindlæg i Altinget rejser civilsamfundsorganisationer - herunder Danske Handicaporganisationer - behovet for en stabil og langsigtet økonomisk model for civilsamfundets organisationer.

DH-formand Thorkild Olesen

Politikerne er klar over, at den nuværende situation er uholdbar i forhold til finansiering af civilsamfundets organisationer. Derfor ærgrer det blandt andre Danske Handicaporganisationer, at der ikke er skredet til politisk handling på området via finansloven, skriver flere aktører i et fælles debatindlæg i Altinget. 

Civilsamfundets organisationer er en afgørende del af udsatte og sårbares sikkerhedsnet, men den indsats er i fare med den nuværende usikre finansiering. Organisationerne havde derfor gennem en konkret civilsamfundsstrategi håbet på, at der via finansloven ville blive etableret en ny stabil og langsigtet finansieringsmodel for civilsamfundsorganisationerne.

Tiden bør organisationerne bruge på det, de er gode til – nemlig at hjælpe mennesker.

Men organisationer skal bruge mange ressourcer på at kæmpe for at få penge – fra reserven, fra styrelser, fra puljer og fonde. 


De står bag indlægget:

- Anna Bjerre, direktør, GirlTalk.dk, formand for Frivilligrådet
- Kira West, Forstander, Reden København, Reden International, KFUKs Sociale Arbejdes Krisecenter, formand, Civilsamfundets Brancheforening
- Lars Rasmussen, formand, Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark
- Thorkild Olesen, formand, Danske Handicaporganisationer, næstformand, Det Centrale Handicapråd
- Vibe Klarup, generalsekretær, Amnesty International Danmark, formand, Rådet for Socialt Udsatte, formand, Foreningen Folkemødet, bestyrelsesmedlem, Forældrefonden

Du kan læse hele debatindlægget her