Søg
Nyhed

Foreningspuljer har skabt aktivitet i Danmarks lokalsamfund

Lokalforeningspuljerne har i perioden 2018-2021 bevilget og udbetalt 283 millioner kroner til foreninger i alle landets kommuner. Midlerne har skabt aktivitet, udvikling og glæde i et utal af lokalsamfund.

Handicapsejllads. Vibeke sidder i sejlbåd. Til venstre, på molen, holder hendes kørestol og nogle hjælpere.

Rigtig mange foreninger i hele Danmark har de seneste fire år fået en vigtig håndsrækning via lokalforeningspuljerne. I de første fire år med lokalforeningspuljerne er der blevet godkendt og udbetalt i alt 12.183 bevilliger.

Samlet er der søgt for 705 millioner kroner. Heraf er der godkendt og udbetalt bevillinger for 283 millioner kroner.

Et bredt politisk flertal på Christiansborg besluttede i efteråret 2017 at oprette disse puljer for at understøtte det lokale foreningsliv – eksempelvis idrætsforeninger, spejdere og andre almennyttige foreninger.

Foreningslivets hovedorganisationer, som DH er en af, har siden fordelt midlerne på baggrund af ansøgninger. Midlerne er blandt andet gået til indkøb af rekvisitter, etablering af faciliteter, rekruttering af medlemmer, afvikling af events og afholdelse af sociale arrangementer.

Følgende hovedorganisationer administrerer midlerne fra lokalforeningspuljerne videre til foreningerne:

DIF/DGI, Dansk Firmaidræt, Dansk Ungdoms Fællesråd, ISOBRO, Danske Handicaporganisationer, Oplysningsforbundenes Fællesråd og Friluftsrådet.

Puljen gør gavn i hele landet

Der er udbetalt støtte til foreninger i samtlige danske kommuner, og der er brugt meget få midler på administration. Lokalforeningspuljerne betyder, at der med kort varsel kan støttes op om foreningernes gode idéer og deres ønsker om at skabe aktivitet i lokalsamfundene.

De udbetalte midler er på landsplan gået til (i millioner kroner):

Materiel til aktiviteter: 79

Etablering/renovering af faciliteter/anlæg: 68

Udvikling og igangsættelse af nye aktiviteter:28

Rekruttering af medlemmer/frivillige: 27

Udvikling og afvikling af sociale aktiviteter: 19

Kompetence- og foreningsudvikling: 11

Ældreorienterende formål: 7

Foredrag/workshops/koncerter/revyer/møder: 9

Kommunikation og markedsføring: 6

Almennyttige formål: 6

Udvikling og afvikling af idrætsevents: 3

Partnerskaber med organisationer og kommuner: 2

Sygdomsbekæmpede formål: 3

Andet: 14

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer udtaler:

”Lokalforeningspuljen er et vigtigt redskab til at understøtte arbejdet med handicapsagen ude i landets kommuner, med alt lige fra rekruttering af lokale frivillige og Zoomkurser til afholdelse af lokale valgarrangementer. Derfor er det også glædeligt, at der de senere år er sket en massiv stigning i antallet af ansøgninger.”

Der er udbetalt støtte til foreninger i samtlige danske kommuner, og der er brugt meget få midler på administration. Lokalforeningspuljerne betyder, at der med kort varsel kan støttes op om foreningernes gode idéer og deres ønsker om at skabe aktivitet i lokalsamfundene.

Fakta om lokalforeningspuljerne

Sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre står Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 72 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger. Den politiske aftale skal evalueres i løbet af 2022.

Emne

Kontakt

Michael Steward Fogh i Handicaporganisationernes Hus

Michael Stewart Fogh

Pressekonsulent
92 82 38 09