Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Kom med til Ungdommens Folkemøde på Hjul 2020 med Danida

Ungdommens Folkemøde har indgået et samarbejde med Danida, og i år kan din organisation være med til at sætte handicapbevægelsen på den udviklingspolitiske dagsorden, når unge fra hele landet mødes om demokrati, idéer og debat.

En flok unge og frivillige fra DFUNK ved Ungdommens Folkemøde i Valbyparken står på et ben med den anden fod pegende mod hinanden

Nu har din organisation muligheden for at komme med på Ungdommens Folkemøde på Hjul 2020, der i år har indgået et samarbejde med Danida. Normalt afholdes Ungdommens Folkemøde i Valbyparken, men i år omdannes folkemødet til en karavane, der kommer forbi otte forskellige steder i Danmark.

Det finder sted imellem d. 2. og 19. november hvor der på vanlig vis bliver gjort plads til debatter, meningsudvekslinger og diskussioner i et ungdomsperspektiv. Danida stiller i perioden et område til rådighed for organisationer, der arbejder for at engagere danskere i bl.a. internationalt udviklingssamarbjede. Som repræsentant for en vigtig målgruppe, er der bestemt også lagt op til, at handicapbevægelsen kan bidrage. Der er altså mulighed for indspil fra netop handicaporganisationer, der ønsker at bidrage med indspark i et ungdomsperspektiv på det udviklingspolitiske område.

Danida stiller en mindre scene til rådighed i intervaller á 30 minutter imellem kl. 10 og 15 alle otte steder Ungdommens Folkemøde kommer forbi. Udviklingsminister, Rasmus Prehn, vil deltage på nogle af de otte events, men det er ikke fastlagt hvor, hvornår og ved hvilke events endnu.

Ungdommens Folkemøde på Hjul vil komme forbi følgende steder:

  • 2.11: Industriens Hus – København.

  • 3.11: Roskilde Congress Center – Roskilde.

  • 10.11: Nordkraft – Aalborg.

  • 11.11: Campus Bintslev for ungdomsuddannelser – Silkeborg.

  • 13.11: Gefion Gymnasium – København.

  • 17.11: Bluewater Dokken – Esbjerg.

  • 18.11: Nyborg Gymnasium – Nyborg.

  • 19.11: Ørestad Gymnasium – København.

  •  

Internationalt arbejde der engagerer og inddrager unge

Omdrejningspunktet for Ungdommens Folkemøde er at engagere unge, særligt i alderen 15-22 år, i samfundsrelevante og demokratiske områder og debatter. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at organisationer, der ønsker at lave aktiviteter, har fokus på engagement og inddragelse af netop unge i aktiviteter centreret om det udviklingspolitiske arbejde.

Det er selvfølgelig vigtigt, at handicapbevægelsen også er repræsenteret i denne sammenhæng. DH påtænker at ansøge om deltagelse med en eller flere aktiviteter, men vi vil gerne opfordre alle interesserede til at henvende sig, så vi sammen kan skabe nogle gode og engagerende aktiviteter for unge.

Ungdommens Folkemøde lægger bl.a. vægt på, at ansøgere er klar til at tænke nyt og bryde med de klassiske debatdogmer. Det er altså en fordel hvis:

  • Aktivitetsformatet er kreativt og engagerer publikum – frem for traditionelle debatter.

  • Inviterer til konkret handling og engagement efter aktivitetens afslutning.

  • Tilstræber at deltagende på scenen, såsom debatdeltagere, selv er unge.

  • Involverer organisationernes lokalafdelinger de pågældende evensteder.

De økonomiske omkostninger afholdes af organisationerne selv, men er det ikke muligt at løfte disse alene, kan det være muligt at få dækket disse delvist eller helt efter dialog med Danida.

Læs mere om Ungdommens Folkemøde på Hjul 2020
her.