Søg
Nyhed

Ny DH-inklusionsundersøgelse: Dårlig inklusion rammer resten af familien

DH har gennemført en rundspørge blandt forældre til børn med handicap om deres oplevelse med inklusionen af deres barn i folkeskolen.

billede af klasseværelse. To elever. En følger opmærksomt med hos underviser, der forklarer noget på tegnsprog

Alt for mange forældre til børn med handicap er fortsat utilfredse med inklusionen af deres barn i folkeskolen, viser DH-inklusionsundersøgelse blandt forældre til børn med handicap.

For mange familier er den fejlslagne inklusion ensbetydende med store negative konsekvenser. 

I undersøgelsen svarer to ud af tre forældre, at de er utilfredse med inklusionen af deres barn i det almene skoletilbud.

Hovedresultater fra inklusionsundersøgelsen
  • To ud af tre forældre er utilfredse med inklusionen af deres barn i det almene skoletilbud. Blandt de utilfredse forældre svarer 76 procent, at deres barns skolegang påvirker familien negativt.
  • Tre ud af fire forældre svarer, at skolen og lærerne mangler viden og ressourcer til at kunne inkludere deres barn i skolen.
  • Børn med handicap deltagere i mindre grad i fag og aktiviteter i skolen.
    • Fx svarer 41 procent af forældrene til børn med handicap i det almene skoletilbud, at deres barn bliver fritaget fra fag i skolen.
    • 35 procent oplever, at deres barn ikke kan deltage i leg/socialt fællesskab i frikvarteret pga. af barnets handicap.
    • Derudover svarer 61 procent af forældrene, at deres barn har oplevet ufrivilligt skolefravær, også kaldet skolevægring, tidligere i deres skoleforløb eller nu.

Og af dem svarer 76 procent, at den fejlslagne inklusion i høj grad påvirker familien negativt. Det er for eksempel flere konflikter med barnet, skænderier med sin partner, manglende tid til søskende, skilsmisser, isolation eller problemer ifm. jobbet.

Hvis du gerne vil læse resultaterne fra rundspørgen, så kan du finde undersøgelsen her:

 

Undersøgelsen blandt forældrene viser, at dårlig inklusion rammer længere ud end timerne i skole og det enkelte barn. DH arbejder for, at der bliver investeret i god inklusion.

Her kan du læse DH's forslag til at forbedre inklusionen i skolen.

 

 

Emne

Kontakt

Karen Il Wol Knudsen

Chefkonsulent på uddannelsesområdet
51 32 86 88
Michael Steward Fogh i Handicaporganisationernes Hus

Michael Stewart Fogh

Pressekonsulent
92 82 38 09