Søg
Nyhed

Ny fotoudstilling om handicap og fællesskab

I et samarbejde med fotograf Andreas Haubjerg lancerer Danske Handicaporganisationer fotoserien 'At høre til' om handicap og vigtigheden af fællesskaber.

At høre til, Benjamin

At høre til

Flere end 500.000 mennesker i Danmark lever med et større eller mindre handicap. Nogle er synlige, andre er usynlige. Og for nogle begrænser handicappet meget, imens andre mærker mindre til det.

Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser giver udstillingen 'At høre til' et kig ind i et liv hos 20 mennesker, der lever med et handicap. Nogle er født med deres handicap, imens andre har fået det senere i livet. Nogle har lært alting forfra, og andre har aldrig kendt til andet.

Fotoserien handler om at finde fællesskaber, hvor man føler sig set for den, man er. Og hvor handicappet er parkeret for en stund. For hvis du spørger de medvirkende om oplevelsen af deres handicap, går et svar igen hos dem alle. De ønsker at blive set og anerkendt for det menneske, de er, og ikke som deres handicap.

Udstillingen åbnes i København på Christiansborgs Slotsplads og vil rejse rundt til 10 forskellige byer i Danmark i løbet af 2022 og 2023.

Du kan læse om udstillingen her og hvilke byer, den besøger (åbner i nyt vindue)

I forbindelse med fotoudstillingen har DH lanceret et nyt fællesskabsudspil med 17 konkrete forslag til at få flere med handicap med i fællesskabet. 

Du kan læse om DH's fællesskabsudspil her

 

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88