Søg
Nyhed

Ny fotoudstilling på vej om fællesskab og handicap

DH søger medvirkende til en ny fotoserie, der skal udstilles forskellige steder i Danmark i 2022 og 2023.

åben plads på Islands brygge i København med store rammer med billeder og tekst.

At høre til. Det ønsker vi vel i grunden alle. At være en del af et fællesskab. At blive set, hørt og rummet for den, man er.

Dette menneskelige behov vil fotograf og dokumentarist Andreas Haubjerg sætte fokus på i en ny fotoudstilling i samarbejde med Danske Handicaporganisationer. 

Andreas har en særlig interesse for at formidle historier om mennesker. Det indbefatter blandt andet at vise dobbeltheden mellem det gennemsnitlige og det særegne vi alle bærer og er.

Og her kommer livet med et handicap ind i billedet. På den ene side skiller man sig ud fra det, samfundet har defineret som det normale. Og på den anden side er man ligesom alle andre. Og det finder Andreas Haubjerg interessant.

"Hver femte dansker har et handicap. Nogle er synlige, andre usynlige. Hvad vil det overhovedet sige at have et handicap? Og hvem definerer det," spørger Andreas Haubjerg. 

Vi er mange, men vi føler os oftere ensomme

Netop oplevelsen af ikke at være som andre kan føre til ensomhed.

Sort/hvid portrætbillede. Mand på 30 år. Mellemlangt hår, redt tilbage. Skæg.
                                   Andreas Haubjerg

En undersøgelse fra Danske Handicaporganisationer blandt mennesker med handicap viser, at 38 procent af de adspurgte oplevede, at de har været ensomme og overladt til sig selv under coronakrisen. Men også lang tid før coronaen, har mennesker med handicap oftere følt sig ufrivilligt alene.

Men ensomhed er noget, der netop kan bekæmpes igennem relationer. Og det bliver fokus i den kommende fotoudstilling.

"Med projektet ønsker vi at sætte fokus på forskellige fællesskaber. Det kan være venskaber, parforhold, foreningsliv eller noget helt fjerde," siger Andreas Haubjerg.

Udstillingen skal på Danmarksturne

Udstillingen skal rundt i landet til 10 forskellige byer. Den skal stå frit tilgængeligt, så alle kan se den gratis. Efter planen skal første udstilling finde sted allerede i iuni i år og derfra rejser den rundt i Danmark det næste 1,5 år.

Sådan kan du blive del af projektet

Kunne du have lyst til at deltage? Så er det muligt. Vi leder efter personer, der har lyst til at tale med Andreas og lade sig fotografere.

Vi søger mennesker med alle typer af handicap. Fysiske, psykiske, motoriske og sensoriske. Alt fra PTSD-ramte til kørestolsbrugere, dig med angst eller fibromyalgi. Vi søger par, enlige, familier, unge, voksne og ældre.

Har du lyst til at høre mere, er du velkommen til at kontakte Andreas Haubjerg på telefon 20 82 81 03 eller mail andreashaubjerg@protonmail.com.

Andreas glæder sig til at høre fra dig, din ven eller bekendt.

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88