Søg
Nyhed

Nyt DH-udspil: Loft over sundhedsudgifter til behandling og medicin

Loft over brugerbetaling på sundhedsudgifter skal forhindre, at mennesker med handicap og kroniske sygdomme fravælger behandling og medicin på grund af stigende leveomkostninger.

Karl Vilhelm leger med sin hund, der sidder på havebordet foran ham. De er udenfor. På bordets kant kan man tyde Karl Vilhelms krykker, som får støtte op ad bordet

For rigtig mange mennesker med handicap er det også forbundet med store udgifter til behandling og medicin, hvis man fx har gigt, diabetes, allergier eller muskelsvind.

Og i en tid med stigende inflation og øgede udgifter til mad, varme og el, rammer det ekstra hårdt. For nogle betyder det, at de står med valget mellem at modtage behandling og medicin eller få varme i huset og mad på bordet.

For at gøre noget ved det problem kommer DH nu med et nyt politisk forslag, der lægge et loft over de høje udgifter til behandling og medicin.

DH foreslår et samlet årligt loft på 3.000 kroner for voksne og 1.000 kroner for børn til sundhedsudgifter.

Loftet skal gælde for al egenbetaling på lægeordineret sundhedsbehandling, hvilket inkluderer udgifter til lægeordineret medicin, psykolog, fysioterapi, fodterapi samt special- og omsorgstandpleje, hvor der i dag er en egenbetaling.

For mange mennesker med handicap er deres medicin og behandling afgørende for at undgå smerter og gener. Derfor er det afgørende, at de kan få den rigtige hjælp for at kunne leve et bedre og friere liv.

Vi har fået positive meldinger på vores forslag fra flere sundhedsaktører. Det er blandt andre Lægeforeningen, Danske Fysioterapeuter og Danske Patienter.

Nu håber vi, at politikerne på Christiansborg vil tage lige så godt i mod det.

Du kan læse mere om vores udspil ude i højre side.

Kontakt

Billede Jannie. Mellemblondt hår, delvist opsat. Smiler. blå skjorte.

Jannie Bruun Andersen

Chefkonsulent på sundhedsområdet
26 79 61 65
Michael Steward Fogh i Handicaporganisationernes Hus

Michael Stewart Fogh

Pressekonsulent
92 82 38 09