Søg
Debatindlæg, Nyhed

Udsatteråd og DH om kontanthjælpsfejl: Kommunerne skal rette op på svigtet

Siden 2016 er tusindvis af kontanthjælpsmodtagere med nedsat arbejdsevne blevet trukket ulovligt i deres kontanthjælp. DH og Rådet for Socialt Udsatte opfordrer i et debatindlæg til, at kommunerne genoptager alle sagerne.

portræt af Thorkild Olesen, der arbejder ved sin computer på kontoret.

Kommunerne er gentagne gange blevet gjort opmærksom på, at kontanthjælpsmodtagere med nedsat arbejdsevne ulovligt er blevet trukket i deres kontanthjælp. Alligevel har kun tre ud af 98 kommuner reageret på henvendelser fra både Beskæftigelsesministeriet og Styrelsen fra Arbejdsmarked og Rekruttering.

DH-formand Thorkild Olesen og formand for Rådet for Socialt Udsatte Kira West opfordrer nu til, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) giver kommunerne et påbud om at gennemgå alle relevante sager fra 2016 og frem til i dag.

De to formænd skriver i Altinget, at kommunerne må hanke alvorligt op i sig selv og tilbagebetale disse mennesker deres penge. Og en ny reform af kontanthjælpssystemet skal sørge for, at vi først og fremmest får dem ud af systemet, der ikke bør være der. Og så tage bedre hånd om dem i systemet, end vi gør i dag

Du kan læse hele debatindlægget her

Kontakt

Torben, kort gråt hår og skægstubbe, smiler i sort skjorte, står i handicaporganisationernes hus

Torben Kajberg

Chefkonsulent på beskæftigelsesområdet, rettigheder, Handicapkonvention mv.
30 43 96 88