Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen besøger Handicaporganisationernes Hus

Kasper Bergmann i dialog med en kollega i Ghana

I handicaporganisationerne arbejder vi for bedre vilkår for mennesker med handicap. I Danmark. Men også ude i verden.

I en ny kampagne fortæller vi om alt det der også kommer ud af internationalt udviklingssamarbejde. Udover bedre vilkår for mennesker med handicap i udviklingslandene, giver arbejdet nemlig meget igen til de danske foreninger - og ikke mindst til de ildsjæle, der står for det. Det internationale arbejde udvikler dem personligt, og giver samtidig stor værdi til deres foreninger.

Vi gør en forskel og henter samtidig læring med hjem

Nogle af dem, der sætter ord på styrkerne ved at lave udviklingssamarbejde, er Lars Ahlburg og Kasper Bergmann fra Danske Døves Landsforbund.

”Det er jo ikke kun os, der giver viden videre. Det er gensidigt. De erfaringer, vi har fået gennem det internationale arbejde med tegnsprog og ordbøger, har gjort det muligt at få anerkendt dansk tegnsprog og vores ordbogsarbejde her i Danmark,” fortæller Lars Ahlburg, der er formand for forbundet.

Ifølge Kasper Bergmann, der er leder af det internationale arbejde og har to årtiers erfaring bag sig, er der stadig meget at hente for ham personligt. ”Jeg får energi af at møde mennesker med en anden baggrund og livssituation. Det giver nye perspektiver på mit eget liv. Jeg kommer til at tænke mere over vores situation i Danmark, og på hvor godt vi egentlig har det,” siger han.

Handicaporganisationernes erfaring og deltagelse er afgørende for Danmarks udviklingspolitiske mål

Med kampagnen varmer vi op til den 9. december, hvor udviklingsminister Flemming Møller Mortensen besøger Handicaporganisationernes Hus. Her skal vi blandt andet fortælle ministeren om handicapbevægelsens udviklingssamarbejde, om vores resultater i Syd og om det store engagement, de danske handicaporganisationer og deres medlemmer lægger i arbejdet.

Et af vores budskaber til ministeren bliver netop, at inklusion af mennesker med handicap og opfyldelse af Verdensmålenes løfte ”Leave No One Behind” ikke sker uden deltagelse af handicaporganisationerne. Med Kasper Bergmanns ord: ”Vi har samme oplevelser. Vi har stået over for de samme barrierer, vi forstår hinanden og kan være rollemodeller for hinanden.”

Vil du være med?

Vi har et stærkt internationalt fællesskab i handicapbevægelsen, og der er plads til flere. Hvis du er medlem, frivillig eller ansat i en handicapforening er du velkommen til at kontakte os eller komme forbi Handicaporganisationernes Hus den 9. december, hvor vi efter udviklingsministerens besøg inviterer på gløgg og æbleskiver og fortæller om de internationale muligheder.