Søg
Nyhed

Budskab på årets handicapdag: Vi skal blive bedre til at omgås hinanden i Danmark

I anledning af FN's internationale handicapdag 3. december sætter DH fokus på den store berøringsangst over for mennesker med handicap i Danmark.

Anni Sørensen og Mia Kristina står og taler med folketingspolitiker

Søndag den 3. december er det FN's internationale handicapdag. I den anledning sætter DH fokus på, at 7 ud af 10 i befolkningen mener, at vi har svært ved at omgås mennesker med handicap i Danmark.

Tallene stammer fra en ny befolkningsundersøgelse fra Det Centrale Handicapråd og Danske Handicaporganisationer om danskernes opfattelse og syn på mennesker med handicap ud fra forskellige faktorer som alder, køn, region og uddannelsesniveau. 

I dagene op til handicapdagen vil DH derfor dele gode råd fra forskellige mennesker med handicap til, hvordan vi får nedbrudt berøringsangsten og bliver bedre til at omgås hinanden.

Hvis du selv har stået i et dilemma eller har et godt råd, så hører vi meget gerne fra dig. Du kan sende det til kommunikationskonsulent Jennifer Krames på jkr@handicap.dk

Du finder den nye undersøgelse af danskernes syn på mennesker med handicap ved at klikke på linket her under.

Her ses en gruppe mennesker

Stor befolkningsundersøgelse afdækker danskernes opfattelse og syn på mennesker med handicap ud fra forskellige faktorer som alder, køn, region og uddannelsesniveau. Mere end 4.000 har deltaget

Kontakt

Jennifer Krames smiler. Hun har mørkt, langt hår og bærer en blå- og hvidstribet kjole med t-shirt-ærmer.

Jennifer Krames

Kommunikationskonsulent: Ansvarlig for sociale medier
92 15 40 18