Søg
To personer sidder sammen ved et bord og skriver på hver sin computer

Ansøgning og forberedelse

Her kan I finde alt det, I skal bruge, når I planlægger at ansøge et projekt finansieret af Handicappuljen – I kan også finde ansøgningsformater og bilag.

Ansøgningsfrister

Ansøgningsfrist for ansøgninger på:

  • under 500.000 kr.: Løbende ansøgningsfrist
  • Over 500.000 kr.:

    - Ansøgningsfrist for første runde er d. 22. april 2024. Disse ansøgninger vil blive behandlet på næstkommende Bevillingsudvalgsmøde  d. 17. juni 2024.

    - Ansøgningsfrist for anden runde er d. 9. oktober 2024. Disse ansøgninger vil blive behandlet på næstkommende Bevillingsudvalgsmøde  d. 6. december 2024.

Ansøgning og bilag skal indsendes elektronisk tilansogning@handicap.dk

Vær opmærksom på, at ansøgninger over 500.000kr. modtaget efter ansøgningsfrist vil blive afvist. Vær ligeledes opmærksom på, at det maksimale sideantal for ansøgninger ikke må overskrides.

Ansøgninger under 500.000 kr. der ønsker at modtage svar inden juleferien, skal indsendes senest 22. november.

Forberedelserne, der ligger bag en ansøgning til et projekt, er essentielle for at komme godt fra start og få opbygget et solidt projekt og partnerskab med jeres sydpartner. Forud for en ansøgning til Handicappuljen kan I - eventuelt sammen med jeres sydpartner - orientere jer i 'Handicappuljens retningslinjer og gode råd'.  Som opslagsværk gennem hele processen kan I benytte 'Håndbog for projekt og økonomistyring'.

Kvindelig skrædder står foran sin butik i Uganda

Før I sender en ansøgning til Handicappuljen, bør I orientere jer i Handicappuljens retningslinjer og DH's Håndbog for Projekt- og Økonomistyring. De beskriver blandt andet, hvilke projekter og indsatser puljen støtter og guider jer gennem forberedelse, gennemførsel og afslutning af jeres projekt.

Forberedelse

Del 1 i 'Håndbog for projekt og økonomistyring' behandler planlægningen af en ansøgning til Handicappuljen. Her kan I eksempelvis læse mere om, hvordan I kan forberede, at samarbejdet med jeres sydpartner kommer godt fra start. I den forbindelse kan det være en god idé, at udfylde en partnerprofil. Find skabelonen til partnerprofil og andre bilag på nedenstående link.

Find her skabeloner til forskellige bilag, som I skal bruge, når I søger om støtte i Handicappuljen.

Til hjælp i udarbejdelsen af ansøgninger og til støtte i selve implementeringen har DH desuden udviklet en række manualer og værktøjer: Blandt andet til hvordan køn kan tænkes ind i projektet/aktiviteten. Klik her for at se manualer og værktøjer.

Husk også at gennemgå DH’s kodeks for anti-korruption og forebyggelse af seksuel udnyttelse, overgreb og chikane inden i starter ansøgningsprocessen. Læs mere om DH's kodeks og politikker her.

Ansøgning

Handicappuljen har forskellige typer ansøgningsformater afhængig af, hvad man ønsker at søge midler til. Læs mere på siden med ansøgningsformater eller i Handicappuljens retningslinjer.

Find her ansøgningsskemaer til de forskellige typer af støtte i Handicappuljen. 

Handicappuljen kan søges af danske handicaporganisationer samt af andre danske civilsamfundsorganisationer i samarbejde med en dansk handicaporganisation. Puljen kan ikke søges af enkeltpersoner, virksomheder eller organisationer fra andre lande.

Budgetlægning

I 'Håndbog for projekt og økonomistyring' kan I også læse mere om udformning og opbygning af budgettet for jeres projekt.

Kapitel 1.2 beskriver de tre forskellige budgetformater i Handicappuljen, hvis brug afhænger af hvilken kategori af støttemulighed, I har valgt at søge. De tre støttemuligheder er beskrevet i Handicappuljens retningslinjer kapitel 4. Budgetformaterne kan findes på nedenstående link.

Find her budgetformater til de forskellige typer af støtte i Handicappuljen, som I skal bruge, når I søger om støtte. 

Når I åbner det relevante budgetformat vil I blive mødt af en introduktion, der præsenterer formatet. Budgetformatets opbygning er desuden nærmere beskrevet i kapitel 1.3 af 'Håndbog for projekt og økonomistyring', ligesom en gennemgang af de enkelte budgetlinjer kan findes i kapitel 1.5.

Det er vigtigt at I i budgetlægningen også tænker på evalueringen af projektet. Læs mere om dette i afsnit 1.5.7. i håndbogen, eller på nedenstående link:

Læs her om den løbende projektstyring, herunder monitorering og evaluering, samt hvordan I skal forholde jer, hvis der opstår behov for ændringer undervejs i projektet.

Når I lægger budget og planlægger lønudgifter for danskansatte medarbejdere, er der nogle satser, der skal tages højde for: udfakturerede timesatser og satser på tjenesterejser. Der også en regnskabsmæssig grænse for, hvornår et stykke inventar til slut skal overdrages ved gavebrev. Find alle satser i nedenstående oversigt.