Søg
Billedet viser Caspar Eric, der læser op fra sin digtsamling.

Brøndby: Sådan har vi brugt DH's fotoserie

I Brøndby har det givet pote at kaste sig ud i et større arrangement, end de først havde tænkt sig. Det har både givet opmærksomhed til afdelingen og input til kommunens nye handicap- og psykiatripolitik.

Vi har snakket med Janne Hjort Lund om, hvordan deres oprindelige tanke om at udstille DH's At høre til-fotoserie udviklede sig til at omfatte en fernisering af den også.

Vi fik både en udstilling og en fernisering

- Vi er ikke så mange i afdelingen. Så vores tanke var i første omgang bare at få skabt lidt opmærksomhed på os selv. Men ideen udviklede sig hurtigt, da vi luftede den for de andre i handicaprådet. Og sådan gik det til, at vi fik en fernisering også.

Vi blev enige om at slå det sammen med vores årlige temamøde i rådet og sådan fik vi en hel aften til at komme godt rundt om emnet fællesskaber, og hvad det at høre til, betyder. 

Nu skulle vi bare stykke et program sammen og det blev da ganske godt, synes vi selv.  

Brøndbys viceborgmester og formand for handicaprådet, Maja Højgaard åbnede dørene til udstillingen og har i et opslag på LinkedIn, opsummeret aftenen således:

- I dag holdt vi i handicaprådet fernisering for DH’s udstilling om hvad fællesskaber og det at høre til betyder. Vi havde i den anledning fint besøg af DH’s politiske chef Anne Sina, som sagde lidt om udstillingen, af Carsten Weinholt, som fortalte om fællesskabet i Unge For Ligeværd og som finale læste Caspar Eric sine intense og smukke digte højt.

Gå sammen om at få et større arrangement

Så Janne Hjort Lund har en klar anbefaling til andre afdelinger:

- Gå sammen med andre om de større arrangementer. 

Alene havde vi aldrig kunne stable et arrangement af denne kaliber på benene. Det praktiske omkring udstillingen og for at invitere Caspar Eric, har vi selv stået for. Men leje af lokaler til ferniseringen, forplejning og Caspar Erics honorar, det tog Bo Kristiansen (Socialchef i Brøndby Kommune) sig af. Han har trods alt lidt flere knapper at trykke på, end vi har. 

Flere er blevet nysgerrige på vores arbejde 

- Vi havde et fint lille fremmøde, men vi kunne godt have tænkt os, at der var kommet lidt flere. Men ferniseringen faldt sammen med en del borgermøder i kommunen. Så vi skal lige huske at tjekke kalenderen med borgermøder en anden gang.

Men vi har fået noget af den opmærksomhed, vi gerne ville have og gjort folk nysgerrige på os. Jeg har fået flere henvendelser fra folk, der gerne være med og se, hvad vi laver.

Vi bidrog med input til handicappolitik 

- Også fra politikere har vi fået en del opmærksomhed. Blandt andet har vi fået flere invitationer til møder i kommunen. 

Og ifølge Maja Højgaards opslag på LinkedIn, har aftenen også givet flere input til kommunens kommende handicaparbejde: 

- (Red: Ferniseringen var) en virkelig fin og meningsfuld kulturel oplevelse at runde vores høring om den nye handicap- og psykiatripolitik i Brøndby af på. Jeg ser frem til at trække i arbejdstøjet og få omsat alle input til noget, der gør en forskel for dem vi er her for.

Afdelingen i Brøndby har da også allerede lagt planer for den næste udstilling, slutter formanden for DH Brøndby:

- Næste år skal vi have udstillingen med på en stand på Kulturnatten. Vi fandt nogle billige rammer i Jydsk, så plakaterne er heldigvis nemme at tage med videre.

Tryk her for at finde invitation til ferniseringen på brondby.dk (åbner i nyt vindue)

DH's fotoserie "At høre til"

DH har sammen med fotograf Andreas Haubjerg skabt en ny fotoserie om handicap og fællesskab med titlen ‘At høre til’.

Gennem fotografier, tekster og lydoptagelser giver udstillingen et kig ind i livet hos 20 forskellige mennesker med handicap. Med udstillingen vil vi gerne vise, hvor vigtigt det er at være en del af fællesskaber inden for eksempelvis skole og uddannelse, arbejdsmarkedet og fritidslivet.

Fotoserien har vundet prisen som Årets portrætserie og består af 21 plakater og udstilles i en udendørs version i flere byer rundt om i landet efter en planlagt kalender i 2022 og 2023.

Vi opfordrer alle de DH-afdelinger - hvor udstillingen ikke bliver sat op i deres kommune - til at bestille fotoserien i en mindre plakat-udgave. Her kan I for eksempel spørge på biblioteket, rådhuset, skolen eller i medborgerhuset, om udstillingen må hænge hos dem.

Hvis I laver en aftale med nogen, kan I lave en reception og invitere byrådspolitikere, handicaprådet eller andre relevante aktører til at opleve udstillingen sammen med jer. Måske I også kan få de lokale medier til at dække åbningen af udstillingen.

Klik her for at læse mere om fotoserien