Søg
Billedet er fra dialomødet i DH Odense og viser Formand Birthe Malling og politikerne Mai Mercado, Trine Bramsen, Karsten Hønge og Jens Henrik Thuelsen Dahl.

På dialogmødet deltog Mai Mercado, Trine Bramsen, Karsten Hønge og Jens Henrik Thulesen Dahl.

Odense: Sådan kom vi i gang med dialogmøder

I DH Odense bruger de dialogmøder til at klæde byens politikere på med handicappolitik. Birthe Malling fortæller her, hvorfor det fungerer så godt og hvordan de kom i gang med det første dialogmøde i 2019.

Mens hele Danmark holder vejret og venter på, regeringen udskriver valg, overvejer afdelingen i Odense om de skal gøre en invitation klar til folketingskandidaterne. Siden 2019 har de nemlig haft en fast tradition med at invitere til dialogmøder i afdelingen. 

I septemberudgaven af inspirationshistorier fortæller Birthe Malling om det første dialogmøde op til sidste folketingsvalg. Men først skal vi høre om tankerne bag idéen.

Hvordan kom I på ideen med dialogmødet?

Vi gik med en drøm om at få folketingskandidaterne i tale og få sat handicap på den politiske dagsorden. Og her rykkede de store vælgermøder ikke nok, siger Birthe Malling: 

”Vi fik ikke meget ud af de store vælgermøder, vi tog ud til. Vi fik hverken et ordentligt indtryk af politikerne eller en mulighed for at få dem på tomandshånd”.

Derfor valgte de at prøve noget nyt og inviterede til et speeddate-lignende arrangement, fortsætter hun: 

"Vi inviterede fire af politikerne og fordelte dem ved fire borde med en fem brugere ved hvert bord. Og så gav vi dem et kvarter ved hvert bord, så de nåede rundt og fik hørt alle historierne ved bordene".

Det gav noget helt andet og var en kæmpe succes, lyder det fra Birthe Malling: 

”De mange forskellige sager, de fire folketingskandidater blev præsenteret for, gav dem en stor indsigt i de handicappolitiske udfordringer, vi oplever i kommunen. Og for os var det en mulighed for at komme til orde og få fortalt vores historier".

Søg refusion til aktiviteter i forbindelse med folketingsvalget

Afdelingen i Odense havde på forhånd ansøgt om tilskud til arrangementet, så der var penge nok til at bespise alle med højtbelagt smørrebrød. Ifølge lokalformanden er det i øvrigt altid en god idé at undersøge, om der kan søges penge til arrangementet.

Her op til folketingsvalget kan I søge refusion til aktiviteter med et beløb på op til 4.000 kr.

Tryk her for at ansøge om refusion til aktiviteter i forbindelse med folketingsvalget 

Birthe Malling tog kontakt til Trine Bramsen, der var Socialdemokratiets lokale kandidat til Folketinget. Og i samarbejde med hende fik de arrangementet op at stå. Derefter tog Birthe kontakt til de fire politikere og fik dem inviteret.

"Husk iøvrigt altid at have en tegnsprogstolk med på dagen, så eventuelle deltagere med hørenedsættelse kan være med på lige fod", lyder de sidste gode råd fra Birthe Malling.