Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

DH og Vladimir Cuk møder udviklingsminister Rasmus Prehn

Vladimir Cuk, direktør hos International Disability Alliance (IDA), besøgte først på ugen DH for at engagere handicapbevægelsen og Danmark endnu mere i den internationale handicapdagsorden.

Udviklingsminister Rasmus Prehn sammen med Thorkild Olesen, Mette Müller Kristensen og Vladimir Cuk

Sammen med DH's formand Thorkild Olesen og internationale chef Mette Müller Kristensen mødte Vladimir Cuk udviklingsminister Rasmus Prehn til en snak om handicap i dansk udviklingssamarbejde. Det var et positivt møde, og Rasmus Prehn udviste engagement og stor interesse i at prioritere handicap i dansk udviklingsbistand. På Twitter skrev han efterfølgende:

Happy to learn about disability & inclusive development from the experts
@handicapdk and @IDA_CRPD_Forum.
#LeavingNoOneBehind is key to achieving the #SDGs. #dkaid
@RasmusPrehn

Vladimir Cuks besøg bød også på et møde med DH's medlemsorganisationer, hvor mange års erfaringer om partnerskab med handicaporganisationer i Syd blev delt.

Som direktør for den globale handicapparaply for samtlige handicapnetværk og -organisationer bragte Vladimir Cuk i den grad den globale dagsorden tættere på Danmark. Han fortalte, at der er momentum for at sætte handicap på dagsordenen i det internationale udviklingssamarbejde, dels fordi flere donorer bidrager med midler til området, og særligt fordi der på globalt plan i højere grad tales om hvordan inklusion af mennesker med handicap skal finde sted – i stedet for hvorfor.

I DH glæder vi os til det videre samarbejde om handicapinklusion med udviklingsministeren, medlemsorganisationer, IDA og andre internationale partnere.