Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

DH's medlemsorganisationer kan nu påvirke Handicapkonventionen

Inden 15. maj kan handicaporganisationerne påvirke FN's Handicapkomites generelle bemærkning om artikel 4 (3) og 33 (3), så handicapkonventionen bliver endnu skarpere.

Hvis vi i handicaporganisationerne skal stå mere centralt og have den stærkest mulige stemme, er FN’s Handicapkonvention vigtig.

Derfor opfordrer vi alle medlemsorganisationer til inden 15. maj at læse de generelle bemærkninger (General Comment no. 7)  til artikel 4 (3) og 33 (3) og eventuelt indsende bemærkninger. Artiklerne er nemlig kernen i alle organisationer og derfor vigtigt, at I som organisation kan identificere jer med den rolle, som I tildeles i denne fortolkning.

Hvis I har kommentarer eller bemærkninger til denne fortolkning, opfordrer vi til, at I indsender disse indvendinger, så de kan tages med af FN's Handicapkomite i den videre fortolkning.

Find mere information via dette link om, hvordan I indsender jeres egne bemærkninger. Det første udkast til den generelle bemærkning fra FN’s Handicapkomite, som I skal forholde jer til, kan I downloade ved at trykke nedenfor:  

Husk, deadline er 15. maj 2018.

OBS! Vi har fjernet linket, da det ikke længere er tilgængeligt

Kontakt

Sigurd Jørgensen i Handicaporganisationernes Hus

Sigurd Jørgensen

Kommunikationschef
92 15 00 88