Søg
Nyhed, Internationalt samarbejde

Nyt DH-magasin: 20 års partnerskab i Uganda

Dyk ned i et 20-årigt partnerskab mellem dansk og ugandisk handicapbevægelse i Uganda.

En kvinder sidder smilende blandt varer i sin købmandsbutik

DH lancerer et nyt magasin med titlen ’20 års partnerskab i Uganda’.

Her kan du læse om Ugandas virkelighed, og hvad den danske handicapbevægelses støtte til kapacitetsopbygning og organisationsudvikling i den ugandiske handicapbevægelse har betydet. 

Du kan møde nogle af de mennesker, der – ligesom Lucy på billedet her - har fået støtte til at skabe sig en bedre tilværelse og nu kan forsørge sig selv og familien. 

Mange handicaporganisationer har været med 

Uganda er det første udviklingsland, hvor stort set alle udviklingsaktive medlemsorganisationer i dansk handicapbevægelse har støttet opbygning og kapacitetsudvikling af søsterorganisationer. 

”DH har sammen med 10 medlemsorganisationer stået for det unikke samarbejde igennem 20 år; fra organisation til organisation og fra bevægelse til bevægelse, ” siger formand for DH, Thorkild Olesen i sit forord i magasinet.

I det nye magasin kan du også møde nogle af dem, der utrætteligt kæmper for rettigheder og inklusion, og som med deres frivillige arbejde er DNA´et i Ugandas handicapbevægelse: 

Jennifer Oloya, der er blind og frivillig rådgiver, Jolly Poul, der er aktiv med at mobilisere psykisk syge og Etyang James, som er med i et større parasport-projekt, der støttes af Dansk Handicap Forbund, Hjerneskadeforeningen og Parasport Danmark.

Milepæle

Du kan også læse om nogle af de milepæle, som den ugandiske handicapbevægelse har fået sat blandt andet med støtte fra vores side - omkring lov, rettigheder og inklusion af personer med handicap. Flere af medlemsorganisationerne i DH fortsætter arbejdet i Uganda. 

Men for DH´s vedkommende er det tid til at opsamle erfaringer fra samarbejdet og partnerskabet i Uganda, som det nye magasin tegner et øjebliksbillede af. 

Magasinet  ’20 års partnerskab i Uganda’  er produceret for DH af journalist Linda Nordahl Jakobsen i samarbejde med fotograf Mike Kollöffel og grafisk designer Kit Halding.

Danske organisationer bag arbejdet i Uganda

Dansk Handicap Forbund

Hjerneskadeforeningen

Landsforeningen LEV

Landsforeningen SIND

Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Parasport Danmark

Epilepsiforeningen

CP Danmark

Foreningen Danske DøvBlinde

Danske Døves Landsforbund

Dansk Blindesamfund