Søg

Vi kan og vil bidrage

Danske Handicaporganisationer blev stiftet i 1934, og er det fælles talerør på handicapområdet. I dag er 36 handicaporganisationer medlem af DH og repræsenterer ca. 400.000 mennesker med handicap.

Ved at trykke play accepterer du cookies fra ekstern video-leverandør

Danske Handicaporganisationer (DH) arbejder for, at mennesker med handicap kan leve et liv som alle andre. Mennesker med handicap skal kunne deltage, bidrage og være en del af fællesskabet.

DH blev stiftet under navnet De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI), og skiftede navn til Danske Handicaporganisationer i 2008.

Det vil vi

Mennesker med handicap ønsker at være en del af samfundet: Være ligeværdige naboer, kolleger og kærester. Det bliver muligt, når samfundet inkluderer og sikrer rettigheder for mennesker med handicap.

Mennesker med handicap ønsker et aktivt og selvstændigt liv: Besøge venner, tage toget og læse nyheder på mobilen. Det bliver muligt, når samfundet er tilgængeligt og indrettet for alle. En blind kan sagtens skrive e-mails. Et menneske med ADHD kan sagtens strukturere sin hverdag. Det bliver muligt med den rigtige støtte.

Sådan arbejder vi

Kend DH som et markant talerør for handicaporganisationerne. Vi repræsenterer mennesker med alle typer handicap. Synlige og usynlige – fra hjerneskade og gigt til udviklingshandicap og sindslidelse.

Kend DH som internationalt orienteret. Vi udbreder handicapkonventionen og er aktive i dansk udviklingssamarbejde. Vi arbejder for FN’s verdensmål, så ingen lades i stikken.

Kend DH som en konstruktiv samarbejdspartner. Nationalt og lokalt søger vi den gode politiske dialog. Vi bidrager med viden om handicap og nye løsningsforslag.

Vi vil engagere

DH arbejder for, at hele samfundet engagerer sig i at indrette fællesskabet for alle. Lad os gøre ligeværdighed for mennesker med handicap til en central værdi.

Sådan kan mennesker med handicap deltage, bidrage og leve et liv som alle andre.

Analyse og fakta om handicap

Hvis du søger viden eller data om handicap, kan du finde fakta og undersøgelser herunder.
Danmarkskort med illustration af antal ledige fleksjobbere

Her kan du blive klogere på handicapbegrebet og læse mere om indsamling af data.